Meeloopkeuring

Meeloopkeuring      

Een NVO meeloopkeuring is een normale bouwtechnische aankoopkeuring. Alleen vindt een meeloopkeuring plaats tijdens de bezichtiging van het huis en na afloop krijgt u geen rapport. Tijdens de bezichtiging van de woning geeft NVO  bouwkeur u een duidelijke en heldere mondelinge toelichting op de bouwkundige onderdelen. Zo heeft u een goed overzicht van alle zichtbare tekortkomingen, gebreken en achterstallig onderhoud. Dan kiest u voor een meeloopkeuring. Snel, goedkoper, maar zonder rapport.

Aankoopkeuring

Aankoopkeuring       

Als u een huis gaat kopen, wilt u niet voor verrassingen komen te staan. Een belangrijke stap bij het kopen van een woning is het laten checken van de bouwkundige staat van de woning. Met een NVO bouwkeuring kan een misstap voorkomen worden. Tijdens de keuring wordt de gehele woning van nok tot kruipruimte ( indien veilig en bereikbaar) , van binnen en van buiten zeer zorgvuldig bekeken en beoordeeld.

Met NVO bouwkeur rapport krijgt u een goed en betrouwbaar beeld van de eventuele gebreken, achterstallig onderhoud en de te verwachten kosten op de korte- en lange termijn.

Indien gewenst ontvangt u als bijlage een rapportage, gemaakt volgens de eisen die NHG stelt aan een bouwkundige rapportage voor het verkrijgen van de Nationale Hypotheek Garantie. Het NVO bouwkeur rapport kunt u zelf houden en de NHG bijlage kunt u opsturen naar de hypotheekverstrekker.

NVO BOUW rapportages zijn overzichtelijk, in begrijpbare taal geschreven en rijkelijk voorzien van foto’s.

NHG Keuring

NHG keuring             

Een NHG keuring kunt u nodig hebben om een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie te verkrijgen. NVO bouwkeur rapportage voldoet aan de specifieke eisen die door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen gesteld worden.

De NHG keuring geeft een beknopt overzicht van de staat van de woning. Er staat met name (beperkte) informatie in over daken, vloeren, gevels en kozijnen. Keuken, badkamer, toilet, technische installaties en algemene afwerkingen komen niet aan de orde.

Als u een volledig en goed leesbaar rapport wilt, adviseren wij de keuze te maken voor onze bouwkundige rapportage met een NHG bijlage. Bij een bouwkundige rapportage met NHG bijlage wordt de woning optimaal geïnspecteerd en u krijgt een volledige rapportage met een separate NHG bijlage voor uw financiering.

 

Verkoopkeuring

Verkoopkeuring       

Indien u uw woning wilt verkopen, kunt u ook een NVO bouwtechnische keuring laten uitvoeren. Daarmee voldoet u ook aan de wettelijke informatieplicht. De verkoopkeuring geeft potentiële kopers een duidelijk beeld van de staat van uw huis. U speelt open kaart, wekt vertrouwen en voldoet u ook aan de wettelijke informatieplicht.

Vaak voorkomt een verkooprapport ook discussies met “bouwkundigen” die de aspirant koper vaak bij een bezichtiging mee brengt ter ondersteuning van zijn of haar beslissing. Tevens voorkomt u dat de potentiele koper(s) sterk onder de vraagprijs gaan bieden vanwege eventuele geconstateerde bouwkundige gebreken, de eventuele gebreken zijn immers al in de verkooprapportage vermeld en in de (vraag)prijs meegenomen.

Voor de verkoop zou u ook kunnen volstaan met een basiskeuring. Alle visueel waarneembare bouwdelen en eventuele bouwkundige gebreken worden genoemd. Tevens wordt een kwaliteitsbeoordeling van deze bouwdelen gegeven. In de rapportage wordt geen hersteladvies en geen kostenraming voor herstel opgenomen. Het NVO bouwkeur rapport bevat kleurenfoto’s van de aangetroffen gebreken. Let op: dit rapport is niet geschikt voor financiering of ontbindende voorwaarden.

SectieOpleveringskeuring (nieuwbouw / verbouw)

Opleveringskeuring (nieuwbouw / verbouw) 

Is de aannemer klaar met uw nieuwe woning of gerenoveerde woning? Kunt u uw woning bijna gaan betrekken? In dit geval adviseer NVO bouwkeur  u een opleveringskeuring uit te laten voeren. NVO controleert tijdens de voorschouw en/of de eindoplevering samen met u en de aannemer de woning waarbij alle tekortkomingen worden genoteerd middels een proces-verbaal van oplevering.

Hierbij wordt de woning gecontroleerd op o.a.:

  • Beschadigingen
  • Kwaliteit
  • Gebreken of bouwkundige tekortkomingen
  • Wat is er nog niet uitgevoerd?
  • Is er gebouwd zoals overeengekomen?
  • Voldoet de woning aan de hiervoor gestelde eisen (bouwbesluit)

Voorschouw opleveringskeuring

Voorschouw opleveringskeuring  

NVO bouwkeur voert ook voorschouw, vooroplevering, voorinspectie van uw nieuw/renovatie (bouw huis)  uit.  Dit is een belangrijke eerste stap naar de oplevering en juridische sleuteloverdracht van uw nieuw/renovatie bouwhuis. Tijdens de voorschouw loopt NVO bouwkeur  met u (de koper) door de woning heen en keurt het huis op gebreken, en eventueel bouwfouten. Ook wordt het meer- en minderwerk dat u als koper heeft gekozen gecontroleerd en beoordeeld op gebreken of fouten. Geeft u tijdens de voorschouw zoveel mogelijk punten aan, dan is dat in uw voordeel tijdens en na de oplevering.

Het herstel vind dan vaak plaats door de bouwer in de periode tussen de voorschouw en de oplevering. Hoe meer voorschouw gebreken zijn opgelost voor de oplevering, des te minder stress, onderbrekingen en conflicten er zijn ten tijde van de oplevering.

Begeleiding en advies bij verbouwing, renovatie en aanbouw

Begeleiding en advies bij verbouwing, renovatie en aanbouw

Heeft u ook wel eens wat laten verbouwen of renoveren wat achteraf toch niet zo goed was uitgevoerd dan kan NVO bouwkeur u begeleiden en adviseren om de verbouwing inzichtelijk te krijgen o.a; prioriteiten, constructieve werkzaamheden, overlast en budget

  • Nvo bouwkeur kan verschillende offertes voor u aanvragen of die u zelf aandraagt. Na het indienen van de offertes kunnen NVO en u in overleg om te  bepalen welke aannemer het werk wordt gegund .
  • Nvo bouwkeur vergelijk de offertes op basis van de gebruikte materialen en of de benoemde manuren realistisch zijn.

Na de start van de werkzaamheden kunnen wij het werk voor u dagelijks komen controleren of op cruciale momenten. Voorbeelden hiervan zijn waterdichte aansluitingen zowel binnen als buiten, correct aanbrengen isolatie om koude bruggen te voorkomen, constructieve werkzaamheden en correct aanbrengen installaties.

Bij oplevering van de werkzaamheden gaan NVO bouwkeur met u samen de controle uitvoeren of alles naar uw wens is uitgevoerd.

Opstellen en begeleiden Meer Jaren Onderhoud Plannen (MJOP) en of second opinion

Opstellen en begeleiden Meer Jaren Onderhoud Plannen (MJOP) en of second opinion 

Verenigingen Van Eigenaren zijn verplicht reserveringen te doen voor extra uitgaven boven de jaarlijkse basiskosten. Een goede financiële planning is daarbij onmisbaar. Het is verstandig om de reserveringen te baseren op een (MJOP) voor de gemeenschappelijke delen van het appartementencomplex. Naast het vervaardigen van MJOP’s voor verenigingen van eigenaren doet NVO  dit uiteraard ook voor elk willekeurig vastgoedobject zoals bedrijfspanden, scholen, openbare gebouwen etc..

Het MJOP beschrijft het noodzakelijke herstel en onderhoud voor een periode van 5, 10, 15 of 20 jaar. Tevens worden de jaarlijkse kosten gedetailleerd en overzichtelijk aangegeven en worden de reserveringskosten vastgesteld.

Tarieven

0-400 m3 400-600 m3 600-1000 m3 >1000 m3
Aankoopkeuring Op aanvraag Op aanvraag Op aanvraag Op aanvraag
Verkoop keuring zonder kosten Op aanvraag Op aanvraag- Op aanvraag Op aanvraag
Bouwtechnische keuring met NHG Op aanvraag Op aanvraag Op aanvraag Op aanvraag
Meeloop keuring € 150,- Op aanvraag Op aanvraag Op aanvraag
Opleveringskeuring met proces-verbaal aannemer Op aanvraag Op aanvraag
Begeleiding en advies verbouw /renovatie /aanbouw Op aanvraag
MJOP opstellen en begeleiden (second opinion) Op aanvraag

Alle prijzen zijn inclusief BTW / exclusief km vergoeding 30 km vanaf postcode 2498 CN € 0.19 ct